VASTUULLISEMMIN VALMISTETTU TUOTE

Haluamme tarjota asiakkaillemme kattavasti vastuullisempia tuotevaihtoehtoja. Etsimme jatkuvasti valikoimiimme tuotteita, joiden suunnittelussa ja valmistuksessa on pyritty vähentämään ympäristövaikutuksia erilaisin tavoin. Tuotteesta riippuen keinot negatiivisten vaikutusten vähentämiseen voivat olla hyvin erilaisia vaihdelleen materiaalivalinnoista uudenlaisiin tuote- ja palveluratkaisuihin.

VASTUULLISEMMAT TUOTTEET VALIKOIMASSAMME

Tavoitteenamme on tehdä valikoimassamme olevien vastuullisempien tuotteiden tunnistamisesta helpompaa. Pyrimme lisäämään tuotteiden määrää, joille on myönnetty ympäristö- tai vastuullisuusmerkki.

Kaikilla valikoimamme vastuullisilla tuotteilla ei ole kolmannen osapuolen myöntämää ympäristömerkkiä. Näiden tuotteiden tunnistamista helpottamaan olemme luoneet oman Responsible Choice -merkkimme. Tuotepakkauksesta löytyy lisätietoa siitä, mikä tekee tuotteesta vastuullisen. Jokaisen tuotteen osalta varmistumme huolellisesti siitä, että tuote täyttää asettamamme kriteerit. Valintakriteereinä tuotteille voi olla mm. ympäristöystävällisempi raaka-aine, tuotantoteknologia tai design. Valikoimassa on myös tuotteita, jotka mahdollistavat kuluttajalle vastuullisemmat elämäntavat.

KOLMANNEN OSAPUOLEN MYÖNTÄMÄT VASTUULLISUUS- JA TURVALLISUUSMERKIT

Öko-Tex Standard 100 logo.

OEKO-TEX-standardi 100 / Öko-tex

Kansainvälinen tekstiilien testaus- ja sertifiointijärjestelmä, joka rajoittaa tiettyjen haitta-aineiksi katsottavien tekstiilikemikaalien käyttöä. Merkki kertoo tekstiilituotteen turvallisuudesta käyttäjälle ja sertifiointi kattaa koko tuotantoketjun. Logon ohessa olevalla koodilla voi tarkistaa sertifioinnin voimassaolon Oeko-Texin sivuilta.

Pohjoismainen ympäristömerkki / Joutsenmerkki

Pohjoismaissa käytettävä ympäristömerkki, joka kertoo merkityn tuotteen noudattavan sille määriteltyjä tuoteryhmäkohtaisia ympäristökriteereitä. Joutsenmerkin kriteerit huomioivat tuotteen koko elinkaaren.

EU Ecolabel logo.

EU:n ympäristömerkki / EU-kukka / EU Ecolabel

Euroopan unionin käyttöön ottama ympäristömerkki, joka kertoo merkityn tuotteen noudattavan sille määriteltyjä tuoteryhmäkohtaisia ympäristökriteereitä. EU:n ympäristömerkin kriteerit huomioivat tuotteen koko elinkaaren.

Asthma Allergy Nordic

Norjan, Ruotsin ja Tanskan astma- ja allergialiittojen myöntämä merkki. Merkki kertoo tuotteen olevan hajusteeton ja koostumuksen täyttävän merkille määritetyn kriteeristön.