TOIMITUSKETJU

Recycling packaging. Pakkausten kierrätystä.

Scope 3 -päästöt

Epäsuorista Scope 3 -päästöistä mittaamme vuosittain saapuvan ja lähtevän logistiikan, töihin liikkumisen, Hämeenlinnan logistiikkakeskuksen ja Tampereen toimipisteen pakkausmateriaali- ja apuainehankinnat, liikematkustamisen sekä Hämeenlinnan logistiikkakeskuksen ja Tampereen toimipisteen jätteet.

Vuodesta 2021 vuoteen 2022 päästömme nousivat logistiikan ja jätteiden osalta ja laskivat hieman töihin liikkumisen, pakkausmateriaali- ja apuainehankintojen ja liikematkustamisen osalta.

Päästökategorioiden tarkemman vuosivertailun 2021/2022 saat ladattua tästä.

Tuotteiden valmistuksen ja logistiikan päästöihin voimme vaikuttaa vain yhteistyössä yhteistyökumppaniemme kanssa. Käytössämme oleva amforin BEPI-ohjelma (Amfori Business Environment Performance Initiative) mahdollistaa tavarantoimittajiemme ympäristönsuojelun tason tarkastelun ja ympäristöriskien lieventämisen arvoketjussamme. Ensimmäiset tavarantoimittajamme ovat ottaneet amfori BEPI-ohjelman käyttöön, joten ympäristöriskien kartoitus ja kestävyyskysymyksien tunnistaminen myös arvoketjumme osalta on alkanut.